-
04.04.2015 07:00
Jak zrobić trzy różne rodzaje marcepanu?
Zobacz więcej
-
04.04.2015 07:00
Park Narodowy Rago znalazł się w pierwszej dziesiątce najlepszych parków narodowych w Europie według gazety The Guardian.
Zobacz więcej
-
03.04.2015 07:49
Oprócz bab i mazurków polecam Wam na Święta sprawdzone tradycyjne ciasto. Pani Walewska, bo o nim mowa, to ciasto które składa się z dwóch warstw ciasta kruchego przełożonego masą budyniową i dżemem porzeczkowym.
Zobacz więcej
-
03.04.2015 07:00
Sprawdź, o której godzinie i w jakich kościołach możesz poświęcić pokarmy wielkanocne oraz gdzie w świątecznych dniach odprawiane są msze po polsku.
Zobacz więcej
-
02.04.2015 10:58
„Permittering", czyli przestojowe, to czas bez pracy, między kolejnymi zleceniami. Do tej pory firmy musiały płacić pracownikom za 20 dni przestoju.
Zobacz więcej
-
02.04.2015 10:46
Malowanie i ozdabianie świątecznych jajek to w Norwegii znana i ważna tradycja. Tak samo jak w Polsce!
Zobacz więcej
-
02.04.2015 07:00
Wiele norweskich atrakcji będzie w tym roku otwartych także w trakcie świąt. Może warto po wielkanocnym śniadaniu zabrać bliskich w jakieś ciekawe miejsce?
Zobacz więcej
-
02.04.2015 06:54
Jeśli rok 2014 był Twoim pierwszym lub drugim rokiem pracy w Norwegii, radzimy sprawdzić czy masz prawo rozliczyć się w ramach ulgi standardowej (norw. standardfradrag), zwana też ulgą 10%.
Zobacz więcej
-
01.04.2015 11:46
"Aprilsnarr" czyli norweskie prima aprillis. Czy wiecie skąd wzięło się to święto?
Zobacz więcej
-
01.04.2015 11:41
Zobacz więcej